Indvirkning af Det Digitale Produktpas på Fremstillingsindustrien i EU

Det Digitale Produktpas (DPP) er en ny regulering indført af EU med det formål at fremme bæredygtighed i hele produktets livscyklus. DPP giver detaljerede oplysninger om et produkts sammensætning, oprindelse, miljøpåvirkning og andre relevante data. Disse oplysninger hjælper med at skabe en mere bæredygtig og gennemsigtig forsyningskæde i mange brancher, herunder fremstillingsindustrien.

Hvad betyder dette for fremstillingsindustrien?

Fremstillingsindustrien i EU står over for en stor forandring. Med Det Digitale Produktpas (DPP) bliver det et krav, at virksomheder dokumenterer og deler detaljerede oplysninger om deres produkter. Målet er at åbne for nye muligheder, såsom bedre brug af materialer, bedre produktion og mere fokus på miljøvenlige løsninger. Samtidig kan det gøre produktinformation lettere at få adgang til og på sigt fremme innovation i hele branchen. 

Hvad betyder dette for fremstillingsindustrien? 

I fremstillingsindustrien kræver Det Digitale Produktpas (DPP) at producenter og leverandører offentliggør bedre og mere detaljerede oplysninger om deres produkter. De informationer der skal præsenteres, omfatter materialernes oprindelse, produktionsmetoder og miljøpåvirkning. EU ønsker at virksomheder skal forbedre deres kommunikation og gøre det lettere at følge produktets cyklus.  

Dette skaber en række muligheder for industrien. For eksempel kan virksomheder, der producerer bæredygtige produkter, fremhæve deres brug af genanvendte materialer og energieffektive produktionsmetoder i markedsføringen. En producent af møbler kan f.eks. dokumentere, at de bruger FSC-certificeret træ. Dette kan f.eks. gøres via PIM-systemer. 

Forberedelser på Det Digitale Produktpas (DPP)

Implementeringen af Det Digitale Produktpas (DPP) stiller store krav til virksomhedernes evne til at indsamle, administrere og dele data. Dette kan være en udfordring, især for mindre virksomheder med begrænsede ressourcer. Mange virksomheder er allerede i gang med at forberede sig på Det Digitale Produktpas (DPP). En populær forberedelse, som virksomheder ser på, er at indføre systemer og processer til håndtering af produktinformation og store mængder af data, som Product Information Management (PIM) 

Produkt Information Management (PIM) har flere fordele. Det hjælper virksomheder med at overholde EU’s lovkrav omkring Det Digitale Produktpas (DPP). Systemet gør det lettere at sikre, at dataene altid er opdaterede og let tilgængelige. Derudover hjælper PIM-systemer også med at forbedre lagerstyring ved at give et klart overblik over lagerbeholdninger og optimere produktdata. Disse data er vigtige for at kunne kommunikere effektivt med kunderne og andre virksomheder, og et PIM-system gør dem mere let tilgængelige, da alle data er samlet og kategoriseret. 

Kan det skabe muligheder og konkurrence fordele? 

Det Digitale Produkt Pas (DPP) kan også bruges som et værktøj til at hjælpe virksomheder med at udnytte markedet og samtidig positionere sig mere bæredygtigt, både igennem Det Digitale Produktpas (DPP) og Product Information Management (PIM). Det er en fordel der kan øge brandets image og øge dets konkurrenceevne, ved at fremhæve i miljøvenlige aktiviteter. Det kan også åbne op for nye markedsmuligheder ved at tiltrække kunder og B2B-marketing, der vægter bæredygtighed højt. 

Det praktiske 

Effektive PIM-systemer (Product Information Management) er vigtige for at opfylde kravene til det Digitale Produktpas (DPP) i fremstillingsbranchen. Disse systemer hjælper med at samle information fra forskellige kilder, såsom ERP-systemer så man altid har opdaterede og let tilgængelige data. PIM-systemer kan f.eks. forbedre lagerstyringen ved at give et klart overblik over lagerniveauer og varer der optimere genbrug samt med at reducere spild. 

 Tilmeld dig vores Digitale Produktpas emailliste

Det Digitale Produktpas
Arrangeret af Kruso A/S
CVR: 25524365

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Navn / Efternavn